Ce este?

Terapia Bowen este terapia holistică neinvazivă, care reprogramează organismul să se auto-vindece.

Ea acţionează delicat asupra muşchilor şi ţesutului conjuctiv, trimiţând semnale creierului să înceapă procesul de auto-vindecare.

Acest serviciu se poate adresa şi nou-născuţilor, bebeluşilor şi copiilor mici. Mama copilului va beneficia şi ea de mişcările Bowen pe parcursul şedinţei. Şedinţa poate includine consiliere, eliberare emoţională sau curăţare inforenergetică a câmpului energetic al copilului – se elimină cu blândeţe orice forme de energie nocivă (anomalii energetice invizibile ochiului liber) preluate „ca un burete” din exterior (ex. spital, mediu familial, trafic), care pot încă afecta emoţional pe micuţ. Din cauza lipsei sale de discernământ (rațiune), prin inocența lor, copiii sunt primii care pot prelua inconștient „bagajul” emoțional colectiv.

O şedinţă de terapie Bowen vă oferă:

  • dezmorţirea părţilor rigide ale corpului şi restabilirea fluxului de energie firesc de-a lungul coloanei.
  • un spaţiu de relaxare şi linişte, în care permitem „doctorului interior” să vă facă bine.
  • recomandări eficiente şi simple pe care să le luați acasă („trucuri” țintite care să accelereze auto-vindecarea corpului).
  • echilibrare hormonală și activarea procesului de detoxifiere a limfei într-un mod foarte blând.
  • rezolvarea problemelor celor mai vechi și incomode, într-un mod blând și răbdător, cu efort minim (principiul „mai puțin e mai bine”).

Iniţiatorul acestei terapii este australianul Tom Bowen. El a numit această descoperire „un dar de la Dumnezeu” şi considera că omul se naşte cu toate programele şi resursele interioare necesare unei vieţi trăite în sănătate deplină.

Uneori numită şi „terapie manuală homeopată”, această tehnică de vindecare lucrează deseori la nivele foarte profunde sub piele, determinând atât echilibrarea fizică, cât şi cea emoţional-mentală.

Alte informaţii utile

  • Beneficiile unei şedinţe Bowen durează cel puţin 5 zile de la data aplicării.
  • Este recomandat ca o şedinţă de terapie Bowen să fie urmată de o hidratare corespunzătoare (cel puţin 1½L apă pe zi), mişcare sau gimnastică zilnică, duşuri cu apă la temperatura corpului şi evitarea activităţilor ce implică greutăţi mari sau a masajelor de tip clasic.
  • O şedinţă Bowen implică mai multe „pauze” în care terapeutul iese din încăpere, pentru a lăsa organismul să intre în starea alpha (SNV parasimpatic este activat). Această stare permite proceselor de auto-vindecare să acţioneze eficient şi profund.
  • Oricine poate beneficia de această terapie (sugar, copil, tânăr, vârstnic). Fiecare corp răspunde diferit în funcţie de caracteristicile sau istoricul său. Nu se poate stabili întotdeauna de câte şedinţe Bowen este nevoie pentru vindecarea unei afecţiuni. Mai mult, pe parcurs este posibil să observi o îmbunătăţire generală a întregii fiinţe, cu efecte benefice neaşteptate.

Te interesează pachetele noastre de sănătate care includ acest serviciu?

Vezi Pachetele de Sănătate pe care ți le oferim