Ce este?

Terapia Bowen este terapia holistică neinvazivă, care reprogramează organismul să se auto-vindece.

Ea acţionează delicat asupra muşchilor şi ţesutului conjuctiv, trimiţând semnale creierului să înceapă procesul de auto-vindecare.

O şedinţă de terapie Bowen vă oferă:

 • dezmorţirea părţilor rigide ale corpului şi restabilirea fluxului de energie firesc de-a lungul coloanei.
 • un spaţiu de relaxare şi linişte, în care permitem „doctorului interior” să vă facă bine.
 • recomandări eficiente şi simple pe care să le luați acasă („trucuri” țintite care să accelereze auto-vindecarea corpului)
 • echilibrare hormonală și activarea procesului de detoxifiere a limfei într-un mod foarte blând.
 • rezolvarea problemelor celor mai vechi și incomode, într-un mod blând și răbdător, cu efort minim (principiul „mai puțin e mai bine”).

Iniţiatorul acestei terapii este australianul Tom Bowen. El a numit această descoperire „un dar de la Dumnezeu” şi considera că omul se naşte cu toate programele şi resursele interioare necesare unei vieţi trăite în sănătate deplină.

Uneori numită şi „terapie manuală homeopată”, această tehnică de vindecare lucrează deseori la nivele foarte profunde sub piele, determinând atât echilibrarea fizică, cât şi cea emoţional-mentală.

Alte informaţii utile

 • Beneficiile unei şedinţe Bowen durează 7 zile de la data aplicării.
 • Este recomandat ca o şedinţă de terapie Bowen să fie urmată de o hidratare corespunzătoare (cel puţin 30 ml/kg corp de apă pe zi), mişcare sau gimnastică zilnică, duşuri cu apă la temperatura corpului şi evitarea activităţilor ce implică greutăţi mari sau a masajelor de tip clasic.
 • Terapia se poate aplica direct pe hainele cu care vii din oraș. Totuși, e util să fie din material care nu alunecă (ex.: bumbac, pânză sau alte materiale naturale) și să nu fie foarte gros sau rigid (ex.: lână, blug), ca să pot acționa ușor asupra mușchiului.
 • O şedinţă Bowen implică mai multe „pauze” în care terapeutul iese din încăpere, pentru a lăsa organismul să intre în starea alpha (SNV parasimpatic este activat). Această stare permite proceselor de auto-vindecare să acţioneze eficient şi profund.
 • Oricine poate beneficia de această terapie (sugar, copil, tânăr, vârstnic). Fiecare corp răspunde diferit în funcţie de caracteristicile sau istoricul său, de aceea nu se poate stabili întotdeauna de câte şedinţe Bowen este nevoie pentru vindecarea unei anumite afecţiuni. Mai mult, pe parcurs este posibil să observi o îmbunătăţire generală a întregii fiinţe, cu efecte benefice neaşteptate.
 • Schimbările pozitive se văd de la prima ședință. UNEORI, durerile acutizate (de suprafață) se pot rezolva și într-o ședință. Dar nicio problemă somatizată de luni sau ani de zile NU se poate rezolva doar într-o singură ședință!! Dacă există probleme mai vechi, corpul va începe să remedieze dezechilibrul (adică să se echilibreze) prin senzații de „deplasare a energiei dintr-o parte în alta”. Acesta este un semn foarte bun de vindecare și că organismul răspunde foarte bine la terapie. ODIHNA (somnul) este un factor extrem de relevant în acest proces.

Mai multe informații utile

 • Alte metode complementare, care sunt compatibile cu terapia Bowen: orice formă de terapie psihologică, homeopatia, gemoterapia, băile cu sare, aromaterapia, terapia cu uleiuri esențiale pure, pilates, yoga, gimnastică posturală.
 • Exclus terapiile energetice, în care corpul este alimentat de o sursă externă de energie (bioenergie, pase energetice, unde electrice), care modifică programul de auto-vindecare.
 • Nu este necesară întreruperea tratamentului medicamentos, dar este important de precizat dacă urmezi un tratament. Este posibilă readaptarea lui, în viitor, datorită rezultatelor bune pe care le vom obține împreună.
 • În prima întâlnire stabilim și anamneza în primul sfert de oră. Eu îmi voi nota toate aspectele cu care te confrunți în prezent și vom începe cu primul pas. Pe parcurs, vom reevalua situația printr-o discuție scurtă. Nu îți voi oferi o planificare sau o anticipare a numărului de ședințe necesare, deoarece variabilele procesului de vindecare poate fi influențat de mai mulți factori: respectarea recomandărilor mele până la următoarea ședință, cât de mare este dezechilibrul, modul unic de reacție al organismului la terapia Bowen.
 • Pe parcursul terapiei și de la săptămână la săptămână, tot ce trebuie să ai în vedere este:
  – bea apă (min 30 ml/kg corp)
  – mișcă-te un pic la fiecare 30 de minute de stat pe scaun (îți voi da și exerciții, după necesitate)
  – fă un scurt repaus la fiecare 30 de minute de activitate intensă (ex. mers mult, cărat)
  – evită apa prea rece sau prea fierbinte când faci baie
  – oprește sau evită alte terapii manuale. Când începem să colaborăm, respectarea terapiei presupune să nu modificăm „informația” sau „programul de auto-vindecare blândă” pe care îl dau corpului și pe care el o procesează timp de 7 zile, până la următoarea ședință. Acesta este un principiu important indiferent de terapia manuală pe care o alegi!!

Te interesează pachetele noastre de sănătate care includ acest serviciu?

Vezi Pachetele de Sănătate pe care ți le oferim