Ce este?
Când vorbim despre hipnoză, vorbim despre o înţelegere între două părți – hipnotist și client – în care fiecare știe ce are de făcut. Clientul acceptă să urmeze întocmai pașii și sugestiile hipnotistului pentru a obține rezultatul dorit. Hipnotistul oferă sugestii menite să ajute clientul să obțină rezultatul cerut. Din acest punct de vedere, hipnotistul nu este nimic altceva decât o călăuză, un ghid atent la feedback-ul oferit de client în cadrul şedinţei.
Hipnoza presupune depășirea sau ocolirea factorului critic al minții conștiente și stabilirea unei comunicări acceptate de către subconștient.
Se produce acceptarea sugestiilor hipnotizatorului ca fiind realitate, pentru ca receptorul să poată trăi o anumită experiență (deobicei una emoțională). Cam ce se întâmplă atunci când te uiți la televizor, când citeşti o carte captivantă, când eşti îndrăgostit până peste cap sau când urmăreşti un spectacol, un orator fascinant, valurile mării pe o plajă goală.
- Hipnoza este comunicare.
- Hipnoza este acceptarea sugestiei.
- Hipnoza este un proces.
- Hipnoza este un ritual.
- Hipnoza este suspendarea neîncrederii.
Hipnoza este o cheie care îți permite accesul în universul ascuns al minții tale.
Nu o recomandăm oricui. Nu este pentru toată lumea. Ca să afli dacă este pentru tine, programează-te pentru Pachetul Terapie.
Hipnoza nu este:
- O stare de inconștiență
- Control mental
- Somn profund
- O stare alterată a minții
- O formă de terapie mistică
- Abureală
Pentru o înțelegere clară şi completă:
- Nu eşti în stare de inconştiență
- Nu adormi
- Nu pierzi controlul
- Nu faci nimic din ceea ce nu vrei să faci
- Te simți extrem de bine la final
- Hotărăști singur/ă ce vrei să fii, să ai, să știi, să poți
O şedinţă de Hipnoză vă oferă:
Şedinţa va începe cu o discuţie preliminară despre modul în care se va desfăşura procesul terapeutic prin hipnoză, respectiv rolul pacient-terapeut şi terapeut-pacient.
S-a dovedit că hipnoza este extrem de utilă şi în tratarea sau ameliorarea durerilor fizice sau bolilor cronice.
Hipnoza nu înlocuiește tratamentul prescris de medic însă poate fi utilizată cu foarte mare succes în mod complementar, acolo unde este cazul, în tratamente şi terapii clinice.
Rezultate excelente ale aplicării hipnozei au fost raportate în tratarea unor situații cum ar fi:
– anxietatea
– tulburări de stres post-traumatic
– fobii
– atacuri de panică
– dureri cronice
– tulburări comportamentale (în relaţia de cuplu, în familie, la muncă, în solitudine)
– obiceiuri dăunătoare (fumat, supraalimentație, dependență de alcool)
– insomnie
– depresie
– astm
– enurezis
– îmbunătățirea rezultatelor academice
– obținerea de noi abilități
– creșterea capacității de concentrare şi memorare
Hipnoza este un intrument terapeutic eficient, care poate să te ajute să depăşeşti probleme psihologice, emoționale sau fizice. În hipnoză eşti conştient, mereu în control şi poți să ieşi din transa hipnotică atunci când decizi tu. Este o stare naturală şi inofensivă a minții.
Hipnoza poate modifica atitudini, comportamente şi poate spori încrederea de sine şi dezvoltarea de noi competențe. O dată ce înveți această tehnică o poți folosi singur pentru a-ți îndeplini dorința de mai bine, de mai multă linişte şi relaxare, de evoluție constantă.
Alte informaţii utile
- Care este aspectul de viaţă (provocarea) cu care te confrunţi?
- Ce anume îţi doreşti să obţii prin intermediul şedinţei de hipnoză?
Ar fi util să ai un răspuns cât mai clar la aceste două întrebări, dacă şi tu îţi doreşti ca şedinţa să se desfăşoare eficient, iar tu să faci loc pentru acel „mai bine” în viaţa ta.
Ca orice terapie, hipnoza are nevoie de timp. Nu te aştepta să te transformi peste noapte. Orice obiectiv ai avea, vei avea nevoie să te concentrezi şi să practici mai multe şedințe pe situația aleasă pentru a atinge rezultatele dezirabile.
Îţi doreşti un exerciţiu practic şi eficient prin care îți poți sugestiona rapid mintea în fiecare zi? Psihologul francez Émile Coué a făcut celebră următoarea sugestie pe care o poți încerca în orice moment, în orice loc:
„În fiecare zi, în orice mod, mă simt din ce în ce mai bine”.
Poți să transformi această frază într-o mantră, pe care să o spui în fiecare dimineață sau în fiecare moment în care ai nevoie să te auto-susții mai mult. Ce e important: îmbrac-o cu intenție adevărată, credință şi emoție. Vizualizează rezultatele cu ochii minții. Vizualizează cum te vei simți peste câteva luni, după ce te vei simți tot mai bine în fiecare zi.