Beneficii şi utilizare Sare amară – Sare Epsom – Sulfat de Magneziu

Indicaţii Sare amară – Sare Epsom – Sulfat de Magneziu: uz alimentar sau uz cosmetic, cu un efect laxativ foarte puternic. Sarea amară este un element important în procedura de eliminare a pietrelor la ficat şi fiere, transmisă de către Dr. Andreas Moritz cu viziunea de a fi implementată în spitale şi centre de sănătate.

Beneficii şi utilizare Sare amară – Sare Epsom – Sulfat de Magneziu

🙂 Uz extern:

  • Relaxare musculară. Băile cu sare amară ameliorează durerile şi atenuează crampele sau contracţiile musculare. Adăugaţi între 150 – 300 g de sare amară în apa fierbinte de baie, într-o cadă de dimensiuni normale. Staţi 20 de minute în cadă pentru a beneficia pe deplin. Recomandăm un fundal sonor relaxant.
  • Detox. Pentru o baie de eliminare a toxinelor din organism, aveți nevoie de sare amară (aprox. 300 g), bicarbonat de sodiu (aprox. 100 g), pudră sau ceai de ghimbir, opțional ulei esențial lavandă pentru relaxare.
  • Aport de magneziu. Prin inhalaţii, poate ajuta sinusurile să se decongestioneze. Prin băi, corpul absoarbe magneziu prin piele şi asta poate facilita secreţia de melatonină, deci un somn mai bun. De asemenea, diminuează stresul și crește capacitatea de concentrare.
  • Terapie prin plutire. Dizolvat în apă într-o cantitate mai mare mărește efectul de flotabilitate, dând un efect de plutire al corpului (aviz celor cu piscină).
  • Soluţie de calmare a rănilor. Se poate prepara o pastă cu sare amară și apă fierbinte sau se pot utiliza comprese cu sare amară dizolvată în apă. Aplică pe piele numai după ce s-au răcit. Este recomandat să curățați pielea și uscați-o înainte de a aplica pasta. Deoarece elimină lichidele din organism, ajută și la eliminarea acidului lactic, substanța care contribuie la apariția durerilor musculare.
  • Frumuseţe. O baie caldă cu sare amară ameliorează aspectul contuziilor și reduce inflamațiile produse de luxații. În același timp, pielea primește un aspect proaspăt și catifelat, înmoaie pielea uscată a picioarelor şi elimină mirosul urât.
  • Elimină aspectul de călcâie crăpate. Într-o baie a picioarelor se poate adăuga, pe lângă sarea amară (aprox. 150 g) și o lingură de ulei de măsline sau de migdale, niște sare gemă, câteva picături de ulei esențial de Tea Tree. Înmuiați și țineți picioarele 20 minute în această soluție.
  • Ameliorează efectele date de constipaţie. O baie de șezut cu apă amestecată cu puțină sare amară va ajuta la reducerea țesuturilor inflamate. Ameliorează simptomele hemoroizilor.
  • Exfoliant pentru ten. Este eficientă pentru curățarea punctelor negre, exfolierea tenului încărcat și ameliorarea acneei cu 2 linguri de sare amară dizolvată într-un pahar de apă călduță. Cu această soluție frecați pielea pentru a înlătura punctele negre, pentru a curăța și deschide porii și pentru a catifela și împrospăta pielea.
  • Hidratează părul. Pentru hidratarea părului, amestecați balsamul de păr cu sare amară și aplicați pe păr. Clătiți foarte bine părul după 20 de minute.
  • Fertilizator pentru plantele decorative din casa. Pe lângă toate aceste utilizări, sarea amară Epsom este utilizată de grădinari și gospodine pentru creșterea viguroasă a plantelor. Udați lunar plantele de apartament cu apă în care ați adăugat sare Epsom (2 linguri de sare la 4 litri de apă). Trandafirii, roșiile, gazonul, legumele din seră pot profita de beneficiile create de sărurile Epsom. Excepție face salvia, care nu are nevoie de magneziu, astfel că nu tolerează sarea Epsom.
  • Se mai poate utiliza pentru repararea lămpilor cu magmă.
  • Are un efect de reducere a bolilor inflamatorii apărute la peștii ținuți în acvariu.

🙂 Uz intern: 

  • se poate administra copiilor peste 6 ani şi tinerilor până în 16 ani, o jumătate din catitatea recomandată adulţilor (consultaţi înainte un medic practicant al medicinei naturale)
  • adulţii pot utiliza o doză zilnică de maxim 30 g

🙂 Dacă ești din Iași, verifică dacă mai avem în stoc pudră pură de acid Malic, clisme, sare amară. Contact Centrul Natura CHI: 0770 514 685.

Sănătate şi spor în toate!

Vezi pachetele de sănătate >>> 

Dacă ți-a fost util, dă-i un share:

Categorii: Centrul Natura ChiEtichete: , , , , ,